• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 615
На учебен полигон „Ново село“ президентите на Република България Румен Радев и Италианската Република Серджо Матарела бяха посрещнати с почетен караул от състава на Многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, в чийто състав е и българския контингент от 31-ви механизиран батальон - Хаково от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, от състава на Сухопътните войски.
Командирът на Многонационалната бойна група полковник Мариано Скандура, запозна гостите с мисията и дейността на групата. Двамата президенти и ръководените от тях делегации се запознаха и с възможностите на техниката и въоръжението, изложени на статичен показ на полигона. По време на посещението си на полигон „Ново село“ президентите Радев и Матарела проведоха срещи с ... още
За времето от 15 април до 18 април, слушатели в редовна и задочна форма на обучение от специализация „Сухопътни войски” във Военна академия „Георги Стойков Раковски” посетиха 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и взеха участие в процеса на планиране на тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”.
Слушателите ще участват в учението в щаба на бригадата, като част от подготовката им, с което ще продължи взаимодействието и обмяната на опит между Академията и 2-ра механизирана бригада.
Началникът на щаба на бригадата полковник Георги Калчев и заместник-началникът на щаба на бригадата по огневото поразяване подполковник Диян Димов посрещнаха офицерите в района на формированието, след което началникът на отделение ... още
Днес, 16 април, началникът на Главния Щаб на Сухопътните войски на Република Гърция генерал-лейтенант Георгиос Костидис, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, посетиха района на 3-то бригадно командване - Благоевград. Посещението е част от програмата на тридневната официална визита на генерал-лейтенант Георгиос Костидис в България.
Командирът на 3-то бригадно командване полковник Кирил Спаневиков, представи на гостите кратък брифинг за формированието, след което наблюдаваха динамичен показ на тема: „Действия на взвода, като механизиран патрул. Устройване на временен контролен пост по време на патрул.“  
 
На тридневно  официално посещение в Република България е началникът на Главния Щаб на Сухопътните войски на Република Гърция, генерал-лейтенант Георгиос Костидис.
Целта на посещението е да бъдат обсъдени въпроси, свързани с участието на Сухопътните войски на Република Гърция и Република България в инициативи на НАТО, възможностите за съвместна подготовка на формирования от Сухопътните войски на двете страни, както и състоянието и перспективите за развитие на бъдещи съвместни дейности.
По време на визитата си генерал-лейтенант Георгиос Костидис проведе срещи с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, с командира на Сухопътните войски генерал–майор Деян Дешков и ще посети формирование от състава на Сухопътните войски.
Снимики: Вилхелм Йоцов 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени